Dagens beste greyhounder

Greyhounder er en merkelig rase som vi kanskje aldri har skjønt oss helt på. Denne hunden ser for mange veldig tynn og merkelig ut. Det er fordi hunden over årene har blitt fostret til å servere kun ett eneste behov, og det er racing. Greyhounder i dag brukes nemlig til baneracing. Det har de blitt brukt til nå i litt over snaue 100 år. Hundene som kom fra Orienten gjennom Lilleasia er i dag regnet som verdens raskeste domestiserte hund. Men hvilke hunder er egentlig de raskeste blant greyhoundene? Vi skal se nærmere på et par navn som du mest sannsynlig aldri har hørt som nordmann. Det er fordi sporten ennå ikke har mottatt den populariteten den fortjener. Det kan derimot fort endre seg, da leverandører av betting har begynt å legge inn disse løpene som spill. Det kan fort vise seg å være et godt grep for å øke populariteten.

Fanta Bale

Først ut i rekke er Fanta Bale. Hun ble den første hunden til å vinne 500, 600, og 700 meter løp i gruppe 1 over en eneste sesong. Først tok hun hjem seieren i Hume Cup (600m), deretter Australian Cup (525m), før hun til slutt tok hjem seieren i det mest prestisjefylte løpet, Sanddown Cup (715m). Dette er rett og slett en hund med mye kraft i beina, og her må selv gutta virkelig se opp, for plutselig har hun løpt langt unna de. Hennes hat-trick av seiere var intet annet enn imponerende!

Bogie Bekim

Hunden med navnet som kanskje er litt mer annerledes for oss nordmenn enn Fanta Bale er også en skikkelig tøffing. Bogie Bekim er kanskje ikke regnet som favoritt ofte, men i et nylig løp mot Fanta Bale tok han innersvingen på henne. Det vil si, det var på en rett bane!

Tony Brett

Tony Brett bringer oss tilbake til et mer gjenkjennelig navn. Denne hunden hadde et herlig år. Han vant 3 løp i gruppe 1 kategorien i tillegg til en andre gode anerkjennelser. Vi vil nok se mye mer til han fremover.

Sjekk ut flere hunder der ute, for det er mange imponerende prestasjoner!