De 10 raskeste hundene i verden

Selv om vi mennesker liker å leke med hunden, og i mange tilfeller er dominant, så kunne den mest sannsynlig når som helst løpt fra oss. Hunder er i det store og det hele meget raske. Det er også derfor vi nyter racing med hunder i dag. Kanskje aller kulest er det med de hundene som er så raske som tigere og løver. De ser kanskje ikke ut som de er så raske, men så sparker de virkelig fra seg. Her skal vi gå gjennom listen med 10 raskeste hundene i verden, og den kan fort overraske deg!

Greyhound

Uten tvil er greyhound den raskeste. Med en toppfart på rundt 69 kilometer i timen er det ikke rart vi elsker å se disse race. I Storbritannia har greyhound racing nærmest blitt en folkesport å regne. Få vet egentlig mye om deres historie, men funn i alt fra Lilleasia til Orienten tyder på en lang historie for denne rasen. I løpet av denne har vi dog bidratt med å bygge opp deres genetiske sammensetning for å være raskest mulig.

Vizsla

Hunden som stammer fra over 1000 år tilbake i Ungarn er en virkelig vakker hund. Der den kun er 5 kilometer i timen tregere enn greyhounden, så er den nok 100 ganger søtere og mer attraktiv. Dette er en virkelig familiehund, og den er fort gjort å forelske seg i. Dette vil være den perfekte hunden dersom du er medlem av en aktiv familie.

Saluki

Med spor av greyhound i seg, så klokker Saluki inn på samme fart som Vizsla. Med andre ord en helt ekstrem rask hund. Dersom du noensinne ser den, så ville du nok ikke gjettet det!

Jack Russell Terrier

Dersom du vet noe om en Jack Russell Terrier, så er det nok at den er meget liten i størrelsen. Det er derimot kun noe som vil lure deg. Tro det eller ei, så er dette den 4. raskeste hunderasen i verden. Med en toppfart på rett over 60 kilometer i timen, så er denne hunden fryktinngytende rask til sin størrelse å være. Det er derfor hunden kanskje er så glad i aktivitet!

Borzoi

Denne hunden er på ingen måte en vanlig hund her hjemme. Som en kombinasjon av greyhounden og en ukjent russisk rase, så blir denne hunden nærmest ene og alene sett i nettopp Russland. Den løper derimot rett under 60 kilometer i timen.

Weimaraner

Med øyne som ser ut som de kan drepe, så var denne hunden fostret opp til nettopp å jakte. Har du denne som familiehund, så gjelder det å skaffe seg en stor hage! Denne er like rask som Borzoi.

Dalmatiner

En Dalmatiner er kanskje aller mest kjent for sine flekker i pelsen og en filmserie med 100 likesinnede. Allikevel kan denne løpe fantastiske 60 kilometer i timen!

Whippet

Med en toppfart på rett under 60 kilometer i timen, så er dette en virkelig rakker! Se opp for det søte ansiktet!

Doberman Pinscher

Denne hunden er kanskje ikke den raskeste, og den klokker “bare” inn på 50 kilometer i timen. Allikevel er denne hunden en komplett hund hva gjelder politi og militære. Det er fordi den også er meget smart!

Border Collie

Dette er kanskje en av de vakrere hundene på listen, og det svekker nok dens fart. Men med en toppfart på rundt 50 kilometer i timen, så er denne meget rask for størrelsen.