Denne hunderasen er menneskets beste venn

Vi hører tritt og ofte at hunden er menneskets beste venn. I opphetede debatter med gale kattedamer, så er det denne frasen som kommer tilbake om og om igjen. Men er det egentlig sant? Vi vil faktisk argumentere for at det er en halvsannhet. Med det mener vi at selve hunden ikke er menneskets beste venn, men da heller en spesifikk rase. For det er stor forskjell mellom rasene her. Enkelte lar seg bare fore, sove og gjøre sine ærend. Andre har stor nytte i enkelte disipliner. Også har du labrador retriever da, som bidrar på nærmest alle plan. Det er denne sistnevnte rasen som vi mener har jobbet seg opp til retten å ha merkelappen “menneskets beste venn”. Vi skal se nærmere på hvorfor og hva det egentlig innebærer.

Siden vi domestiserte hundene, så har mennesker og hunder har et tett bånd. Faktisk er det den samme kjemiske reaksjon som foregår i både hunder og mennesker når disse ser hverandre i øynene. Dette gjelder da selvfølgelig labrador retriever også. En artig fakta om denne hunden, før vi går inn i hvordan den er menneskets beste venn, er at den faktisk ikke har noen tilknytning til Labrador. Den stammer nemlig fra Newfoundland.

Hva gjelder retriever delen av navnet, så kommer allerede her et vitne om hvor behjelpelig hunden er. Når vi mennesker jakter vilt, så forsøker vi naturligvis vårt beste å treffe dyret riktig slik at det får en fort død. Allikevel er ikke dette alltid tilfellet, og da kan dyret leve lenge før det faktisk legger seg ned. Her kan dyret ende opp med å løpe inn i skogen, og det i flere minutter. Avhengig av størrelse, så kan disse være vanskelige å finne. Selv elg kan gå tapt her! Men med en labrador retriever, så kan du være sikker på at hunden sporer opp blodflekker og lukt.

Dessuten er labrador retriever en enestående hund i det henseende at den støtter mange funksjonshemmede. Blant annet er den en av de mest populære blindehundene. Den er også populær blant de med autisme, og mange benytter seg av denne når de er på utkikk etter en terapihund. Sist men ikke minst vinner de mange priser innen for eksempel agility.

Denne rasen er rett og slett kjent for mange forskjellige ting, men det er en som trumfer alle. Labrador retriever er ikke bare en hunderase, den er rett og slett menneskets beste venn!