Menneskets beste venn er lynrask!

Hunden har vært menneskets beste venn i mange tusen år nå. Selv om det er vanskelig å si akkurat når vi mennesker begynte å trene hunder, så er det spor som peker på at det kan være så lenge som flere titusener år siden. Faktisk ble det funnet levninger at det man mener er hunder i Sibir som levde der for nærmere 40000 år siden. Det er mye lengre enn en egentlig trodde at vi mennesker hadde hunder rundt oss. Altså kan det hende at vi domestiserte hunder flere tusener av år før vi ble siviliserte. Det sier noe meget interessant om hvordan vi mennesker opererte før vi ble siviliserte. Mange vet at hundene stammer fra ulvene, og det var slik de ble domestiserte. Men hvor mange vet egentlig hvordan dette skjedde? Det er vanskelig å besvare akkurat hvordan det skjedde, men det er en meget god teori som er ute og går. Ulvene ble nemlig tiltrukket av rester av døde dyr som vi mennesker kastet utenfor leirene. Denne tiltrekningen gjorde at de samme ulvene tok kvelden rett utenfor leirene våre. Over tid kom de seg nærmere før vi til slutt endte opp med å fore dem inne i våre leire. Det gjorde vi dog bare fordi vi var intelligente nok til å forstå hvilken nytte ulvene kunne ha. De kunne lukte blod hvor som helst, og de var raske som bare det. Med ulvens enestående egenskaper, og ikke minst farten, så mente vi mennesker at de kunne komme til god nytte. Den samme farten er der i dag, men vi bruker nok ikke hundene like aktivt til jakt. Det vi derimot gjør er å nyte hundenes evne til å løpe raskt. Da spesielt nyter vi greyhound racing.

Greyhounds

Greyhounds er en type hund som kanskje ikke er så populær i Norge, men heller på verdensbasis. Spesielt britene elsker denne hunden. Visste du at denne hunden faktisk er den raskeste hunden av de domestiserte hundene? I England på slutten av 1800-tallet ble det utført eksperimenter for å se hvor interessert mennesker var i hundeløp. Hundeløpene ble utført på en rett bane, og hadde ikke akkurat den største suksessen. Etter mange år uten noen flere hundeløp, så tok britene opp ideen igjen. Denne gang var det greyhounds som skulle løpe, og det på en oval bane. Her skulle de løpe i sirkel. Allikevel var ikke dette bare enkelt heller. Dersom en har hatt hund før, så vet en hvor sta disse dyra kan være. Det å få en hund til å løpe noe sted er ikke enkelt, med mindre en kaster en pølse. Dermed var det ingen enkel oppgave å få hundene til å løpe ut av startblokkene engang. For å bekjempe dette problemet, så bestemte britene seg for å bruke en kanin for å lokke hundene ut. Denne ville løpe i forveien slik at hundene hadde noe å løpe. I dag kan denne fortsatt være ekte, men aller helst så vil den være en mekanisk kanin. Det kan dyreelskerne takke for. Greyhounds og racing har altså en ganske lang og spennende historie sammen.

Populære hunder

Tross at Greyhound racing fortsatt er populært i dag, så er situasjonen ganske annerledes. Tilskuertallene i England er nok noenlunde det samme, relativt sett. Naturligvis har de økt i takt med befolkningen, men det er ikke noe særlig høyere andel briter som er interessert i greyhound racing i dag. Allikevel er det et annet område som har skapt en ganske så stor gnist innenfor greyhound racing. Dette er naturligvis spilleselskapene. I en bransje som aldri har vært kompetitiv, så kjemper leverandørene hvert eneste minutt for å sikre seg deg som kunde. Der initiativer som live casino, innskuddsbonuser og en rekke andre tilbud nok er spennende, så vil det nok for den som leter etter noe helt unikt være mer gøy med greyhound racing. Dette er en ganske så ukjent sport i Norge, så dersom du melder din interesse her, så vil du nok få noen merkelige blikk. Men dersom du virkelig liker greyhound racing, så har jo det tross alt ikke noe å si. Du må bare eie det og være sjefen over det at det ikke finnes noe bedre enn å se en flokk med hunder løpe mot hverandre. De er jo så ekstremt søte der de løper, og det frister nok for mange publikummere å bare løpe ned der og kose med de. Dessuten, hvis du synes det er gøy med hunden som løper når du kaster pinne i hagen, så vil du helt garantert elske denne sporten.

Hvor kan du følge med?

Greyhound racing er dessverre ikke tilgjengelig på norsk TV. Enten må du streame ulovlig, gjennom utenlandske sider, eller rett og slett benytte deg av en side som Unibet. Dersom du mener å huske at Unibet kun driver med spill, så tar du helt feil. Selv om dette er deres aller fremste nisje, så leverer de også andre tjenester som live streaming til sine spillere. Hos Unibet kan du se greyhound racing live. Leter du dypt nok kan det hende du finner andre spillselskap med lignende tjenester, men det trenger du tross alt ikke stresse med for nå. Opprett en konto et sted hvor greyhound racing tilbys i dag, og start med å se noen spennende løp her og der. Kanskje passer det ikke med din timeplan, men da er det tross alt bare å finne et opptak. Dessuten, poenget med å se greyhound racing hos en bettingside er at du også kan spille på grenen. Det gjør det hele ti ganger mer spennende. Kombinerer du det faktum å spille med det å se live, så skjønner du fort nettopp hvor spennende dette er. For hver gang setter ben for å sparke fra, så heier nok du helt vilt.

Som du sikkert har vært i stand til å gjette, så vil denne siden gi deg alt det du trenger å vite om greyhound racing. Denne sporten har simpelthen aldri slått helt til i Norge, men det er på å endre på det. Følg med her for alt det spennende innenfor greyhound racing!