Vizsla og mynder

Hunden er menneskets beste venn. Den er lojal, trofast og gir de beste klemmer. De dømmer ikke, men bare er der for deg. Noen er superraske og elsker fart og spenning. Andre hunder krever ikke så mye, og er godt fornøyd som husets kjæledegge og kos.

Blant de raskeste i verden

Hos Unibet TV kan du finne enkel oversikt over veddemål hvor dine favoritt hund er godt representert. Finn oversikt over dager og utvalgte TV kanaler. Greyhounds hunder er raskest i verden, men andre hunderaser topper og lista. La oss se nærmere på noen av dem.

Ungarsk Vizsla

Rasen, stående fuglehund, er opprinnelig fra Ungarn og brukes mye i jakt. Den kan oppnå 60 kilometer i timen, og er en mellomstor hund. Den ble nesten borte etter første verdenskrig, men noen ble tatt vare på. Med sosial og lydig natur blir den raskt en del av miljøet. Ordet vizsla betyr “søke”, og dette er den nasjonale hunden i Ungarn. Selv  med røttene tilbake til den tyrkiske erobringen av Ungarn på 1500 tallet vet vi lite om dens historie. Da de klarte å avle frem noen etter første verdenskrig var det to varianter av rasen. Først var det stående fuglehund, og rundt 1930 avlet de fram strihåret fuglehund.

Saluki

Denne rasen er også kjent under navnet Persisk Mynde eller som Ag-i-tazi og Saluqi. Dette er den eldste mynde-rasen og stammer 5-6000 år tilbake. Den stammer fra Persia og Midtøsten, og det separeres mellom variantene fra nord, persisk mynde, og fra syd, arabisk mynde. Farten er opptil 60 kilometer i timen. Vanligvis er de persiske større og tyngre enn de arabiske. Begge variantene har både langt og kort hår. Begge rasene gir et yndig, elegant og flyvende inntrykk når de beveger seg. De er vakre tankefulle hunder med rolig gemytt.

Disse raske hundene er ikke nødvendigvis nummer en som familiehunder, men de er alle tolerante og lojale til familien.